Érmelléki Gazdafórum

December 9-én, szombaton az Érmelléki Fejlesztési Ügynökség kezdeményezésére és szervezésében, együttműködve Székelyhíd város önkormányzatával illetve a Romániai Magyar Gazdák Egyesület Bihar megyei szervezetével megrendezésre kerül az Érmelléki Gazdafórum melynek központi témája az idei évek változásai és a jövő évi várható lehetőségek.

Boda Gergely Zoltán az Érmelléki Fejlesztési Ügynökség vezetője a programmal kapcsolatosan elmondta „ Kiemelten fontos itt érmelléken a mezőgazdaság fejlesztése és a gazdák folyamatos informálása. Az állandóan változó rendszerekben igen nehéz sokszor kiigazodni, ezért gondoltuk, hogy az ügynökség Székelyhíd város önkormányzatával és az RMGE Bihar megyei szervezetével közösen egy olyan szakmai fórumot szervez meg, amely az idei változásokat mutatja be kezdve az adórendszerektől, törvényeken át de természetesen kitérve a jövő évi lehetőségekre, pályázatokra is. Mindezek mellett sikerült olyan szakembereket is bevonni előadókként akik hitelesek és pontos információkat tudnak nyújtani a résztvevőknek ”

Program

A regisztráció után 10 órakkor hivatalosan megnyitásra kerül a konferencia mely keretében köszöntőt mond Béres Csaba Székelyhíd polgármestere, Szabó Ödön parlamenti képviselő, dr. Nagy Miklós az RMGE Bihar megyei elnöke és Boda Gergely Zoltán az ügynökség vezetője. A köszöntők után az előadások hangzanak majd el: Magyar Lóránd képviselő, a mezőgazdasági bizottság tagja aki a jelenlegi mezőgazdasági törvényekről fog beszélni, Fándli Marius a megyei adóhivatal igazgatóhelyettese, előadásában az adóügyi változásokat fogja bemutatni, Sebestyén Csaba képviselő, az RMGE országos elnöke, témája a jövő évi pályázati rendszerek és pályázati lehetőségek bemutatása, őket Pavel Florian a Mezőgazdasági, Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) igazgatója követ, Póti Csaba a Bihar megyei Pályázatiró és Kezelő Igazgatóság (DDIP) igazgatóhelyettese,  majd zárásként dr. Nagy Miklós Szalárd község polgármestere, az RMGE Bihar megyei szervezetének elnöke mutatja be a Falugazdász programot.

A gazdafórum Székelyhídon az önkormányzat dísztermében fog megvalósulni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot jelezni lehet az alábbi elérhetőségek egyikén: tel.: +40756 319 314, fejlesztesiugynokseg@yahoo.com.